Hoe vaak moet je naar de tandarts

Hoe vaak moet je naar de tandarts?

De meesten van ons weten dat regelmatig naar de tandarts gaan essentieel is voor een gezonde mond, maar hoeveel van ons gaan ook echt? De helft van alle de Amerikaanse volwassenen geeft toe dat ze niet zo vaak naar de tandarts gaan als ze zouden willen, en een kwart zegt dat ze hun laatste afspraak hebben gemaakt omdat ze pijn hadden.

Uw tandarts zal u over het algemeen adviseren hoe vaak u langs moet komen voor een controle en reiniging. De meeste mensen die hun mond goed verzorgen hoeven maar om de zes maanden naar de tandarts, maar er zijn enkele uitzonderingen. 

Hoe vaak moet u naar de tandarts en waarom is dat zo belangrijk? Lees verder om te weten te komen hoe vaak u naar de tandarts moet gaan voor een controle en reiniging en hoe dit uw algehele gezondheid ten goede komt.

Hoe vaak moet je naar de tandarts?

Het is een standaard aanbeveling in de tandheelkunde dat zowel kinderen als volwassenen om de zes maanden naar de tandarts gaan voor een reiniging en een mondonderzoek. Veel tandartsverzekeraars vergoeden twee controles per jaar, en deze frequentie stelt tandartsen in staat om eventuele problemen op te sporen wanneer deze nog klein en betaalbaar zijn om te behandelen.